Concediat

Citeam zilele trecute un articol pe Unimedia despre concedierile masive de la Microsoft și m-am gîndit că într-o bună zi te poți trezi concediat indiferent dacă activezi într-o companie cu statut internațional care, aparent, ar trebui sa-ți asigure continuitatea în carieră și independența financiară. Iată de trebuie să ai mereu gata planul B.

Cam astea ar fi cîteva lucruri simple pe care ar trebui să le știm/facem:

1. Nu ignorați noutățile și fluxul de lucru, s-ar putea să fie niște detalii semnificative.  Managementul indispus din motive financiare, colegi care întreabă dacă ai primit cumva oferte din senin, bonusul care s-a micșorat, toate astea nu trebuie trecute cu vederea și văzute ca o informație simpă.

2. Economisiți. Indiferent dacă aveți un salariu foarte bun sau mediu, 25% (minimum) ar trebui puși într-un cont de zile … grele.

3. Informați-vă mereu ce oferte sunt în domeniul în care activați. E mai bine să știi posturile vacante avînd un job, decît să cauți Fireddisperat. Targetați companiile mari – aici schimbul de personal este mai mare și aveți mai multe șanse.

4. Fiți implicat social, discutați despre job cu prietenii, cunoscuții noi. Uneori ofertele vin de la persoane de la care vă așteptați cel mai puțin.

Dacă totuși se întîmplă să fiți concediat:

1. Acceptați și treceți peste. Nu am înțeles de ce concedierea este considerată ca o descalificare personală de către unii. Și chiar nu e cazul să aveți o depresie căutînd un răspuns la întrebarea “de ce eu?”

2. Negociați să păstrați jobul dacă simțiți totuși că vina personală e ceea ce a cauzat concedierea. Fiți direct cu managementul superior, dacă ați avut careva probleme personale sau evenimente care v-au sustras de la reușitele de odinioară și simțiți că lucrurile revin la normalitate, ar fi cazul să o spuneți sicer.

3. O scăpare ar fi un hobby pe care îl aveți și pe care îl puteți transforma într-o sursă de venit atîta timp cît sunteți în căutarea unui job care să vă ceară cravată sau fustița creionaș.

4. Luați un scurt răgaz pentru a revizui capacitățile și părțile mai puțin lucide ale dumneavoastră ca angajat. Asta în cazul în care sunteți apt de auto-critică.

5. Plîngem o zi și mergem mai departe. Emoțiile trebuiesc exteriorizate – pozitive sau negative. În cazul dat, o discuție cu un prieten, cu jumătatea sau pur și simplu o evadare de cîteva zile în alt loc ar putea fi foarte benefic pentru un restart.

Nu uitați că există și altă parte a monedei- cînd tu anunți că te concediezi pentru o ofertă mai bună.

Comments

comments

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 × five =