Micșorează overtime-ul

Cele care au un job solicitant probabil nu o dată și-au dat seama că stau mult peste programul de lucru.stress-office

Well, dragelor, vă sfătui să citiți un studiu în engleză care demonstrează că timpul petrecut în birou este direct proporțional cu intensitatea stresului care urmează după.

Posibil multe din noi, avînd o dorință aprigă de succes, cred că stînd mai mult în fața calculatorului vor diminua distanța spre vise și realizări.

Din păcate se pare că lucrurile nu stau chiar așa. Dacă stai la birou 11 ore ai mai multe șanse ca a doua zi să fii indispusă comparativ cu colegii tăi care muncesc opt ore. Respectiv, plăcerea de la atingerea unor scopuri ar putea fi umbrită de incapacitatea de a te bucura de ceea ce ai făcut sau însăși tărăgănarea atingerii unor țeluri.

***

Aici multe dintre noi își vor pune întrebarea: “dacă nu reușesc să îndeplinesc task-urile, superiorii mei vor crede că asta este o incapacitate și nu merit fotoliul pe care stau”?

Ei bine, în asta e și vina noastră: trebuie să facem atît cît putem face și să nu sărim mai sus decît putem pentru a impresiona șefii. În caz contrar s-ar putea ca șefii să ia asta ca ceva normal, iar task-urile următoare să fie și mai solicitante…

A doua întrebare care apare: cum să ma asigur că îmi mențin capacitățile și cresc profesional dacă nu depun efortul necesar?

Simplu: atîta timp cît duci un mod de viață sănătos, faci sport, capacitatea ta și randamentul vor fi la nivel. Asta demonstrează și un studiu realizat de Harvard Medical School.

***

Independența financiară este un lucru la care visează fiecare dintre noi. Excepție fac doar acele persoane care au ca scop o căsătorie sau cuplarea cu cineva care i-ar asigura tot ceea de ce are nevoie. Or, cele care au un suport financiar consistent din partea părinților…

Poate ar fi cazul ca independența financiară să se bazeze mai mult pe economisiri, nu doar pe cîștig?

Oricare ar fi motivele pentru care stai la birou mai mult decît alții, e bine să le revezi comparîndu-le cu efortul depus.

Pînă la urmă îmbinarea vieții profesionale cu cea personală e o chestie destul de delicată…

În viața de zi cu zi nu avem overtime-uri.

Comments

comments

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

8 − 6 =