Offline cu Adrian Candu


Vineri seara am fost la offline cu deputatul PD, Adrian Candu.  S-a discutat timp de 3 ore pe diverse subiecte: politice, economice, personale.

Una din primele afirmații care mi-a dovedit sinceritatea domnului deputat a fost:  “Țara ne merge bine, dar nu știm în ce…” . Ar fi bine ca mai mulți politicieni de-ai noștri să spună lucrurilor pe nume, fără voalări de moment, precum că totul va fi soluționat în cei mai mici termeni, pentru perspectivă electorală.

Alte cîteva lucruri importante, după mine, au fost:

1. “Avem nevoie de o strategie de dezvoltare economică pentru următorii 30-40 ani…”

2. “Nu putem fi buni în toate domeniile, avem nevoie de o nișă, două, asupra căreia să ne concentrăm. În Moldova asta ar putea fi domeniul IT.”

3. ” În interiorul Partidului Democrat nu există încă o decizie unanimă în ceea ce privește Conflictul Transnistrean. Cert este că medierea conflictului este posibilă prin intermediul cooperării economice, care va favoriza și îmbunătățirea relațiilor politice.”

4. Viitorul Băncii de Economii. “Cred că se va găsi o soluție prin intermediul Băncii Naționale, o infuzie de capital, o susținere a îmbunățirii politicii de creditare…”

5. Personal nu văd decît o creștere economică de 1% pentru anul viitor, nu 5% cum se afirmă….

6. Vlad Plahotniuc îi este naș (nu cred că este o noutate pentru unii) dar științific vorbind, asta nu are de-a face cu vectorul său politic de moment.

Celelalte întrebări ce țin de viața personală, venituri cît și alte detalii despre unele schimbări în viitorul apropiat în interiorul Partidului Democrat au rămas, după cum s-a stabilit la capitotul off-line/off-public.

Comments

comments

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

one × 4 =